Ελαφονήσι
March 21, 2016
Μπάλος
March 21, 2016
Show all

Καβρός – Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά

Στα σύνορα του νομού Χανίων με το νομό Ρεθύμνης, 40 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Χανίων, συναντάμε τη Γεωργιούπολη, μια παραθαλάσσια κωμόπολη που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για διακοπές στην Κρήτη. Τέσσερα (4) χιλιόμετρα ανατολικά της Γεωργιούπολης συναντάμε τον Καβρό, μια μεγάλη σε μήκος οργανωμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά.

Γεωγραφικά η Γεωργιούπολη ανήκει στο Δήμο Αποκορώνου, περιοχή γεμάτη γραφικά χωριά, πλούσια φύση, λίμνες και ποτάμια. Η πιο γνωστή λίμνη της Κρήτης βρίσκεται εδώ, η λίμνη του Κουρνά.

Η πλατεία της Γεωργιούπολης έχει ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από το πρωί για καφέ και πρωινό στις καφετέριες, το μεσημέρι για το γεύμα σας σε ένα από τα ταβερνάκια της και το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα μπαρ που συλλέγουν και τους νέους της περιοχής.

Περπατώντας 5 λεπτά από την πλατεία συναντάμε το λιμανάκι της Γεωργιούπολης στο οποίο εκβάλει και ο Αλμυρός ποταμός. Δεξιά και αριστερά από το λιμανάκι βρίσκονται οι παραλίες ενώ κατά μήκος τους υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφετέριες για να τσιμπήσετε κάτι ή να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τη μαγευτική παραλία.

Στην άκρη του λιμανιού συναντάμε το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χτισμένο πάνω στο μόλο που προσφέρει ένα ειδυλλιακό τοπίο κατάλληλο για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο Καβρός και οι γύρω περιοχές συστήνονται για παρέες φίλων, οικογένειες και ζευγάρια καθώς διαθέτουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και ικανοποιούν τις ανάγκες του επισκέπτη που αποζητά ήρεμες διακοπές αλλά και εκείνου που θέλει να απολαύσει τη νυχτερινή διασκέδαση στα μπαράκια που βρίσκονται τριγύρω.

Η περιοχή του Καβρού και της Γεωργιούπολης είναι ιδανική για εκδρομές σε γειτονικά χωριά του Αποκόρωνα που κάθε ένα από αυτά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είτε ιστορικά είτε αρχιτεκτονικά. Από εδώ επίσης αξίζει να επισκεφτείτε το Ρέθυμνο αλλά και τα Χανιά ακόμα και να καταλήξετε στη Νότια Κρήτη.

Τέσσερα (4) χιλιόμετρα μακριά από τον Καβρό συναντάμε τον γραφικό Κουρνά με την υπέροχη φυσική λίμνη γλυκού νερού που είναι και η μοναδική που υπάρχει στην Κρήτη. Βρίσκεται σε ένα κοίλωμα που δημιουργείται ανάμεσα σε λόφους με ένα καταπράσινο τοπίο ιδανικό για τον απογευματινό σας περίπατο στη φύση. Μπορείτε ακόμα να νοικιάσετε ένα από τα ποδήλατα που υπάρχουν στη λίμνη και να περιηγηθείτε κατά μήκος της παρατηρώντας τα ψάρια και τα πτηνά που ζουν εκεί.
Η λίμνη του Κουρνά και ο περιβάλλον χώρος της προστατεύονται από την Natura 2000 και αποτελεί υδροβιότοπο που μέσα της ζουν διάφορα είδη ψαριών και πτηνών όπως νερόκοτες, χέλια, νερόφιδα αλλά και ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας.
Αν βρεθείτε προς τον Καβρό ή τη Γεωργιούπολη αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τη Λίμνη του Κουρνά, να περπατήσετε στην όχθη της, να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της. Το τοπίο είναι όμορφο και θα σας αποζημιώσει.

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedIn