Βοτανικό πάρκο Κρήτης
March 21, 2016
Show all

Άπτερα

Ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας, της πιο ισχυρής πόλης της δυτικής Κρήτης κατά τα μινωικά χρόνια, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα Χανιά της Κρήτης, σε λόφο ακριβώς πάνω από την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, ένα μέρος με πανοραμική θέα στον κόλπο της Σούδας και την ευρύτερη περιοχή.

Τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης που συνεχίζουν να έρχονται στο φως, συνθέτουν το παζλ της ιστορίας της αρχαίας πόλης-κράτος. Δίνουν λεπτομέρειες για την οικιστική οργάνωση, την αρχιτεκτονική της πόλης, την θρησκεία και τις συνήθειες των Απτερραίων που υπήρξαν δεινοί τοξότες.

Αν και η αρχαιότερη αναφορά της Απτέρας συναντάται στις πινακίδες της Γραμμική Β΄ γραφής της Κνωσού του 14ου-13ου αιώνα π.Χ. ως a-pa-ta-wa, τα μέχρι τώρα πλούσια ευρήματα των ανασκαφών δείχνουν ότι ο λόφος κατοικήθηκε από τον 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ., οπότε η πόλη εγκαταλείπεται εξαιτίας ισχυρού σεισμού και εξαιτίας των επιθέσεων των Σαρακηνών Αράβων.

Στον αρχαιολογικό χώρο θα μπορέσετε να θαυμάσετε ευρήματα από όλες τις περιόδους κατοίκησης της Απτέρας, όλα όσα δεν ήταν δυνατό να μεταφερθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedIn