Άπτερα
March 21, 2016
Κατάλογος με Αξιοθέατα / Μουσεία
March 21, 2016
Show all

Βοτανικό πάρκο Κρήτης

Μια έκταση διακοσίων περίπου στρεμμάτων σας περιμένει να γνωρίσετε φρουτόδεντρα από όλο τον κόσμο, βότανα, φαρμακευτικά αλλά και καλλωπιστικά φυτά σε ένα πάρκο αλλιώτικο, όπου η διαμόρφωση του εδάφους και το μικροκλίμα της περιοχής το καθιστούν παράδεισο για εκατοντάδες φυτά και ζώα!

Καταμεσής του πολύχρωμου, ζωντανού τοπίου στέκει μια καμένη αιωνόβια ελιά, ως δείγμα μνήμης και σημείο αναφοράς στη θλιβερή πυρκαγιά του 2004, στην ιστορία και στην προέλευση του πάρκου.  Το νεότερο και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Νομού Χανίων βρίσκεται μόλις 18 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και συνδυάζει απολαύσεις που μόνο η Κρήτη μπορεί να προσφέρει!

Αντικρίζοντας κανείς το πάρκο και τις εγκαταστάσεις του, είναι αδύνατο να φανταστεί πως είναι αυτή η ίδια έκταση των 150-200 στρεμμάτων που κάηκε ολοσχερώς στην πυρκαγιά του 2003 τούτη που σήμερα ξαναγεννιέται κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες της. Στη θέση του γκρίζου τοπίου ένα περιπατητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πάρκο -μοναδικό στο είδος του στην Κρήτη- περιμένει μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τα περισσότερα από 150 είδη φρουτόδεντρων μαζί με τα δεκάδες βότανα, φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά που φιλοξενεί, απολαμβάνοντας τον περίπατό τους σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Μεγάλο μυστικό για να απολαύσετε στο μέγιστο την επίσκεψή σας είναι να περιπλανηθείτε στα μονοπάτια του Βοτανικού πάρκου αργά και νωχελικά, κάνοντας στάσεις ανάπαυσης στα πολλά σημεία όπου προσφέρονται. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να εκτιμήσετε πραγματικά την ομορφιά που θα συναντήσετε.

Η… περιπέτεια στη φύση που διαρκεί μία με δύο ώρες, ακολουθεί μονοπάτια απίστευτου φυσικού κάλλους και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τα πολλά και διάφορα φυτά και δέντρα που ευδοκιμούν στα διακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα της μελετημένα φυτεμένης πλαγιάς. Η σωστή σήμανση των μονοπατιών οδηγεί τα βήματα του επισκέπτη στα διάφορα τμήματα του Βοτανικού Πάρκου (τροπικά δέντρα, οπωροφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, βότανα και τα αμπέλια).

Το καταπράσινο τοπίο συμπληρώνει η λίμνη στο κάτω μέρος του πάρκου που προσφέρει στέγη και προστασία σε πάπιες, χήνες και άλλα υδρόβια πουλιά (και σπάνια είδη) ενώ ακόμη και γεράκια πετούν στην περιοχή. Επίσης, το πάρκο διαθέτει ένα υπαίθριο, πέτρινο και ατμοσφαιρικό αμφιθέατρο που προσφέρεται για μικρές (έως 250 ατόμων περίπου) εκδηλώσεις.

H καλύτερη ώρα για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας είναι νωρίς το πρωί και ολοκληρώστε την εμπειρία σας με ένα εξαιρετικό γεύμα στο εστιατόριο του συγκροτήματος. Η απόλυτα ντόπια, βιολογική και εποχιακή φιλοσοφία του θα σας μείνουν αξέχαστες!

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedIn